Activiteiten

Bij ons kunt u letterlijk terecht voor alles wat 'buiten' is. Geen werk is te groot of te klein.

Tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin start bij communicatie. In de eerste plaats zorgt deze communicatie voor een schat aan informatie over de klanten en hun wensen, het perceel, de omgeving enzovoort. Tijdens het eerste gesprek zal de ontwerper dus vooral luisteren naar de klant en indien nodig een aantal gerichte vragen stellen.
Verder moet deze communicatie ook leiden tot een 'feel good' gevoel, zowel bij de klant als bij de ontwerper. De ontwerper bouwt tijdens het volledige proces immers een vertrouwensband op met de klant.
Een tweede belangrijk gegeven is dat de ontwerper de architectuur van de woning en de directe en de ruime omgeving in zich opneemt. Het resultaat hiervan is dat woning, tuin en landschap één worden.
Tijdens een volgend gesprek wordt het ontwerp uitgelegd en verduidelijkt aan de hand van 3D tekeningen. In de daarop volgende gesprekken wordt steeds dieper in gegaan op de details, om uiteindelijk aan de klant een volledig tuindossier aan te bieden.

Tuinaanleg

Een oprit, een terras, een gazon, beplantingswerken, of een totaalconcept? voor alle werken die met de tuin te maken hebben kunnen we u een gepast voorstel doen. Ons advies als specialist, en de eigen inbreng van u als klant leiden samen tot een mooi resultaat. Ook voor de uitvoering van uw project kunt u op uw twee oren slapen. Wij zorgen ervoor dat alles met de grootste zorg wordt uitgevoerd.

Tuinonderhoud

Het onderhoud van de tuin start meteen na de aanleg. Snoeiwerken, onkruidbeheersing, opvolgen van de bemesting en algemene gezondheid van beplanting en gazons. Bij ons kunt u terecht voor advies en uitvoering van al deze onderhoudstaken. Zo hebben we al verschillende klanten aangeraden om hun gazon te laten onderhouden door een robotmaaier, in plaats van wekelijks iemand te laten komen om hun gazon te maaien. Eerlijk advies dus, steeds in het belang van de klant. Bij de meeste tuinen volstaat het om twee tot drie keer per jaar langs te komen voor de grotere snoeiwerken. Zo houden we ook een oogje in het zeil, en kunnen we steeds tijdig ingrijpen indien nodig.

Kwekerij

Het Opperste Bos heeft ook een eigen kwekerij van groenblijvende planten. Buxus sempervirens, Taxus baccata en Prunus lusitanica worden hier met de grootste zorg voorbereid om ook uw tuin vorm te geven. Alle soorten zijn verkrijgbaar als haagplant of als bolvorm.